HIDRA Felnőttképző Központ Kft. logó HIDRA Felnőttképző Központ Kft.
cím: 1105 Budapest, Ihász u. 10.
e-mail: iroda@hidra.hu honlap: kepzes.hidra.hu
telefon: +36-1-431-0980,
Felnőttképzési nyilváltartási szám: E-000521/2014

Távoktatási anyag munkavédelmi képviselők 8 órás továbbképzéséhez

KövetkezőKövetkező


Munkavédelmi képviselő olyan, a munkavállalók által választott személy, aki a munkáltatóval való együttműködés során képviseli az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéssel összefüggő munkavállalói jogokat és érdekeket.

Munkavédelmi képviselőt kell választani annál a szervezetnél ahol a Munka Törvénykönyve hatály alá tartozó munkavállalók létszáma legalább 20 fő.

A munkavédelmi törvény 75.§ (1) bekezdés c) pontja alapján "egy választási ciklusban, a képviselő megválasztását követően egy éven belül legalább 16 órás képzésben, ezt követően évente legalább 8 órás képzésben való részvételi lehetőséget" kell a munkáltatónak biztosítania a megválasztott munkavédelmi képviselőnek.

A munka világában meghatározó fontosságú az emberi egészséget nem veszélyeztető biztonságos munkavégzés megvalósítása, ezt a tevékenységet hívjuk nagyon leegyszerűsítve munkavédelemnek.

A munkavédelem az egyes munkáltatók versenyképességét közvetlenül, illetve közvetetten is befolyásoló tényező, ez minden gazdasági szektorra jellemző. Az egészséget nem veszélyeztető biztonságos munkavégzés érdekében szervezeti szinten a munkavédelemi struktúra kidolgozása szükséges, amely adminisztrációs feladatokon kívül, nagyon sok gyakorlati intézkedést igényel, és végrehajtását, betartását hatósági, biztosítói, auditori ellenőrzéseket végrehajtó személyek folyamatosan ellenőriznek.

Ennek az összeállított anyagnak az a célja, a munkáltatónál megválasztott munkavédelmi képviselő részére távoktatás keretében biztosítsa a munkavédelem alapjainak megismerését, aki majd munkájával hozzá tud járulni a munkáltatójánál az eredményesebb munkavédelmi stratégia kialakításához, azoknak íródott, akik haszonélvezői - vagy kárvallottjai - a munkavédelem mindennapi gyakorlatának.

A munkabiztonsági-, munkaegészségügyi szakemberek tevékenységével kapcsolatos elvárások, követelmények megfogalmazásának, az elvégzett tevékenység értékelésének, a tevékenységek hasznosításának folyamatait igyekszünk más megvilágításba helyezni a munkavédelemben ez idáig kevésbé járta olvasó számára, ezzel segítve a munkáját, illetve hangsúlyozni ezen irányú tevékenység fontosságát a szervezet működése - különös tekintettel a munkahelyi egészségfejlesztéssel kapcsolatos vonzataira - szempontjából.

Konzultáció lehetséges:
Kubinszki Attila
mobil: +36-20-338-0087
email: k.attila@tuzved.hu
Az alapképzés képzés díja: 25.000,- Ft + ÁFA/fő
A továbbképzés képzés díja: 15.000,- Ft + ÁFA/fő


Használati útmutató

  1. elméleti oktatás kezdéséhez két út lehetséges:
  2. az első oldal elolvasása (és megtanulása)
  3. az oldalak tetején található nyilakkal az előző ( Előző ) vagy a következő ( Következő ) oldalak megnyitása és megtanulása
  4. a tanulási folyamat végén található a teszt indítása gomb ( Teszt ), ami a személyes adatok kötelező kitöltésével kezdődik.


Tanúsítványt csak az érvényes adatlappal, valamint 100%-os (13/13) sikerességgel rendelkezőknek állítunk ki a tanfolyam díjának befizetése után!

Ha valamelyik kérdésre nem sikerült helyes választ adni, akkor vissza kell menni ahhoz a tananyag részhez, amelyben a helyes információ található, elsajátítható. A tesztet ismételten ki kell tölteni.


A tanfolyam anyagát összeállította:
Kubinszki Attila
KövetkezőKövetkező